Zdrava prehrana je najpomembnejši vidik zdravja.

Vendar to postane  v večini ljudem pomembno šele takrat ko se začnejo zdravstvene težave ali  prekomerna teža .
Vsekakor potrebujemo veliko volje in vztrajnosti, da se  zdravega načina sploh lotimo in da nadaljujemo .
Živila ,ki so zdrava jih najdemo v naravi ali pa v trgovini in  so vsem cenovno na dosegu.
Izogibajmo se glutenu ,ker je protein in ga noben človek ne more prebaviti v celoti .Zelo hitro lahko preidemo na zakisanost telesa.
Vse bolezni izvirajo iz črevesja ,zato raje omogočimo dobro hrano prebavilom. Predvsem hrana ,ki je z kemikalijami povzroča nam vsem težave z alergijami in virusi ter raznovrstnih diet.

Problem je da mi smo se rodili v takšnem okolju ,vendar moramo poskrbeti v naprej da bomo vnašali v telo  brez kemikalij hrano .Nekatere stvari niso mogoče ,da bi bile brez pesticidov in jih raje dobro operemo pred zaužitjem.
Ta živila so čisto običajna ,ki so se že naši predniki z njimi prehranjevali in ne nekatera  luksuzna kot sedaj ,ki jih imamo ogromno na izbiro .
V starih časih so bili ljudje redki z prekomerno težo. Prehranjevali so se z prehrano kar so sami pridelali.
Ne glede na podnebje bo oseba zdrava  če se odreče umetno ustvarjenim izdelkom (čips, pice, torte, hrana . )
Osnova prehrane mora biti enostavna za pripravo jedi in zelenjave, mesa, sadja, žit. Predvsem  uživajte belo meso in ribe obogatene z omega maščobo .
In ne pozabite vnesti oreščke v telo saj boste dobili v  njih dovolj maščob ,ki jih telo potrebuje. S hranili, ki jih naše telo potrebuje  z lahkoto vgradi v svoje celice. Uživajte več zelenjave in uredite zdravje črevesja in prebavil.

Ne prehranjujte se prepogosto in raje uvedite prekinitveni post (18 ur brez hrane).Kajti tudi naši predniki niso neprestano jedli in samo takrat ko so imeli možnost priti do hrane .
Predniki  niso poznali na čas ampak so se ozirali na svetlobo in seveda tudi na druge dejavnike .Se pravi prehranjevali so se do  svetlobe .
Ker ponoči pustimo telesu da se razstruplja in telo rabi počitek .Zato bodimo ponosni na svoje telo in mu omogočimo zdrav življenjski slog.